All about eyeliner!

Aan alle vrouwen die het niet aandurven om eyeliner te gebruiken.. Shame on you! Het is zó simpel en het zorgt ervoor dat je ogen extra in de verf worden gezet. Let's try this!

Eerst en vooral is het belangrijk om te weten dat een eyeliner gezet kan worden met verschillende producten. We sommen ze even voor je op.

1. Eyeliner met poederoogschaduw
Dip je eyelinerpenseel eerst in een druppeltje water en vervolgens in de oogschaduw van jouw keuze. Dep en glijd het penseel rustig langs je bovenste wimperrand, et voilà!

2. Oogpotlood
Omdat een oogpotlood makkelijk te vervagen is kun je het als schaduw rond de ogen gebruiken. Het plaatsen van stipjes tussen de wimpers zorgt ook al voor een subtiel accent op het oog.

3. Creamy eyeliner
De textuur van deze eyeliner zorgt ervoor dat je makkelijker een strakke lijn kunt trekken. No stress!

4. Liquid eyeliner: dit is er eentje voor gevorderden.
Probeer nooit in één keer een lijn te trekken, dit loopt gegarandeerd fout af. Trek steeds kleine streepjes en werk hierbij zo dicht mogelijk tegen de wimperrand. Bijwerken kan altijd met een (puntig) wattenstaafje en wat micellair water. Laat je niet ontmoedigen wanneer het niet meteen lukt: oefening baart kunst!


Daarnaast is het van groot belang dat je werkt met een goed eyelinerpenseel. Deze vind je in alle soorten en maten. Een mooie, scherpe lijn aanbrengen lukt het beste indien je de huid een beetje aanspant, je je pink op je wang zet voor steun en je veel oefent.


Enkele tips:
- Indien het gebruiken van eyeliner je nog steeds afschrikt: werk met bruine tinten in plaats van met zwart. Deze komen veel zachter over.
- Denk eraan: enkel een lijntje op je onderste ogen zal een omgekeerd effect hebben! Je ogen zullen veel kleiner lijken dan ze in werkelijkheid zijn.
- Wil je graag een nog frissere blik? Breng dan wat wit oogpotlood aan op je waterlijn.
-  Eyeliner hecht beter op een laagje oogschaduw.

Veel succes ladies!