The perfect lip (deel 1)

Goed verzorgde lippen, eventueel met een leuke lipstick erop, kunnen je glimlach nóg stralender maken. Helaas bestaan er boosdoeners als velletjes (zeker nu de winter eraan komt!), uitgelopen lipstick of lipstick op je tanden, die vaak jouw kans op the perfect lip verpesten. Bovendien is het niet altijd even simpel om een kleur of textuur te kiezen die bij je past. Wat nu? Blush Academy & Agency biedt raad.. The perfect lip, deel 1!
Tip 1: prepping
Voor je er ook maar aan denkt om lippenstift aan te brengen, moeten je lippen verzorgd zijn. Een zachte scrub kan wonderen doen (bye bye velletjes!) en een lippenbalsem is simpelweg een must-have om droge lippen tegen te gaan. Bij extreem beschadigde lippen gebruik je best wat vaseline voor het slapengaan, zodat het de hele nacht kan intrekken.

Tip 2: lippotlood
Bij het woord 'lippotlood' denken velen terug aan een zwarte omranding van de lippen. Wel.. Fout gedacht! Lippenpotlood (in de kleur van je lipstick) zorgt voor een mooie lipomranding en voorkomt dat de lippenstift zal uitlopen. Het inkleuren van de lippen zal er bovendien voor zorgen dat de lipstick langer zal blijven zitten. Breng het op droge lippen aan, vlak voor je lippenstift opdoet.

Tip 3: lipprimer
Voor wie het nog niet wist: er bestaan lipprimers die ervoor zorgen dat je lipstick langer blijft zitten. Deze breng je aan vóór de lippenstift en na het lippotlood. 

Tip 4: tissues
Wanneer je je lipstick egaal hebt aangebracht op je lippen, kun je deze met een tissue voorzichtig deppen, om vervolgens een tweede laagje aan te brengen. Zo bereik je een langdurig resultaat.

Tip 5: poeder of Lipfix
Vind je een matte lip ook mooi en wil je een nog langduriger resultaat? Poeder je lippen lichtjes af. Lipfix is een transparante laag over de lipstick waardoor deze ook langer blijft zitten.

Tip 6: lipstick hoort niet op je tanden te hangen
Niet leuk om er 's avonds achter te komen dat je een hele dag hebt rondgelopen met een rode voortand.. Daarom deze simpele truc: steek je vinger in je mond, tuit je lippen en trek je vinger er rustig terug uit. Zo blijft alle lipstick die tegen je tanden kon komen aan je vinger hangen.

Jullie lezen het: easy does it! Dames, weg met die lipstickfobie!