The perfect lip (deel 2)

 Vorige week zagen we al enkele basistips om the perfect lip zelf te creëren. Tijd voor deel 2!

Tip 1: licht of donker?
Een lichte kleur maakt de lippen voller, een donkere kleur maakt ze kleiner. Ook lipgloss  laat de lippen voller lijken. Heb je bijvoorbeeld dunne lippen, let dus op dat je geen te donkere kleur kiest en omgekeerd.

Tip 2: valsspelen
Heb je een assymetrische lipvorm? Of wil je je lippen gewoon wat voller laten lijken à la Kylie Jenner? Ook hier is een lippotlood weer zeer belangrijk, om de vormen een beetje aan te passen. Opgelet: overdrijf niet te fel. Hou het bij kleine correcties.

Tip 3: huidskleur
Dames met een bleke huid kiezen best voor frisse kleurtjes: roze tinten, nudes en eventueel wel kersenrood. Iemand met een medium toon kan gerust voor roze of koraal gaan en zelfs voor bruinige tinten. Wanneer je een medium tot donkere huid hebt kun je beter wegblijven van te lichte kleurtjes. Intense, donkerdere kleuren passen hier het best. Het is dus niet dat wanneer een kleur bij iemand erg mooi is, deze ook bij jou zo goed zal staan.. Jammer!

Tip 4: hou het subtiel
Wanneer je je ogen enorm benadrukt (bijvoorbeeld met een smokey eye), ga dan voor een zachtere kleur op je lippen en omgekeerd. Overdrijven is immers nooit goed.

Tip 5: weggommen
Buiten de lijntjes gekleurd? Gebruik wat foundation. Hiermee 'gom' je de uitgelopen lippenstift makkelijk weg. Easy peasy!