NEW YEAR? NEW CLOSET!


Iedere vrouw herkent dit wel: Je garderobe puilt uit met kleren, maar je vindt écht niets meer om aan te doen. Gedaan met deze horror! Een nieuw jaar vraagt dan ook om een geordende en georganiseerde garderobe. Blush geeft je enkele tips & tricks om je garderobe in no time terug overzichtelijk te maken. 

1. Keep, toss or fix?
Heb je een kledingstuk de laatste zes maanden niet meer gedragen? Dan moet je je de vraag stellen: Draag ik het niet meer omdat er iets stuk aan is of is er niets mis mee en draag ik het kledingstuk gewoon niet? Als er geen reden is waarom je het niet zou dragen, wees dan maar zeker dat het de komende maanden ook in je kast blijft hangen. Dan is het dus duidelijk een miskoop. Weg ermee! Is er een fout aan het kledingstuk en draag je het zeker wel als het gemaakt is? Dan is het duidelijk keep & fix!

2. Categoriseer en groepeer
Er is niets zo moeilijk als een leuke outfit samenstellen uit een stapel onoverzichtelijke kledingstukken. De boodschap is: groepeer je kledingstukken op soort, kleur en seizoen en je garderobe wordt meteen een stuk overzichtelijker! Moet je bijvoorbeeld naar een feestje en zoek je de geknipte jurk? Wanneer je al je jurkjes samen hangt en op kleur, verlies je vast en zeker minder tijd met zoeken!

3. Zorg voor overzicht 
Wat niet zichtbaar is in je kast zal je ook niet snel aantrekken. Zo vergeten we vaak bepaalde leuke stuks die we in onze garderobe hebben. Tip: Etaleer alles op schappen en rekken en geef alles een vaste plaats in je garderobe zodat die bepaalde stuks toch in het oog springen!

4. De juiste kleerhangers doen het

Je wilt zeker niet dat je kleding gaat haken en scheuren met slechte kleerhangers. Investeer daarom in de juiste kleerhangers en zorg bij voorkeur dat je allemaal dezelfde kledinghangers in één kleur hebt. Dat maakt het allemaal nog net iets overzichtelijker!

5. Have fun!
Last but not least, have fun! Het belangrijkste aan een opgeruimde garderobe is dat je dit keer met plezier een outfit kan samen stellen en dat het geen moeilijke opgave meer is!