Beauty Special: Palmira geeft tips voor een lente klaar huidje!

Heb je last van een droge en vale huid? Dat is normaal! Onze huid heeft het deze winter flink te verduren gehad door de koude, regen en wind. Onze benen hebben ook steeds verstopt gezeten onder broeken en nylonkousen en dat doet onze huid allesbehalve goed! Blush Lover & Founder Palmira Proietti deelt in Spoor 18 op Libelle TV enkele onmisbare beautyrituelen om je huid terug zacht en fris te maken voor de lente!

Zorg voor extra verzorging onder de douche!

Onder de douche kan je gebruik maken van een douchegel die aangepast is aan je huidtype, of wat ook zeer goed is, een doucheolie. Neem nu de Almond Shower Oil van L’Occitane, deze olie voelt heel zacht aan en geeft je huid tijdens het douchen extra verzorging en hydratatie! En voor je gezicht kan je jezelf af en toe eens verwennen met een stoombadje en een heerlijk masker!Extra smeren is een must! 

Onze huid hydrateren moeten we zowel in de winter als zomer doen. Heb je weinig tijd of zin om te smeren? Dan kan 2 in 1 een optie zijn! De ‘Onder de douche’ Bodymilk van Nivea is hier perfect voor, je huid wordt meteen gehydrateerd en het voelt lekker zacht aan. Smeer je toch liever na het douchen? Doe dit dan onmiddellijk als je uit de douche komt, zo blijft het vochtgehalte in je huid behouden.


How to Scrub? 

Je lichaam één keer per week scrubben onder de douche is voldoende om alle dode huidcellen te verwijderen. Je kan dit doen met het Himalaya scrub zout van Rituals, een zuiverende scrub die een zacht olielaagje op je huid achterlaat. Scrub zachtjes, bij voorkeur met een scrub glove, dit zorgt ervoor dat je huid nog beter gereinigd wordt. Ook je gezicht scrub je best één keer per week met een aangepaste gezichtsscrub, omdat de gezichtshuid nu eenmaal dunner en gevoeliger is dan de rest van je lichaam!Reinig zowel ‘s avonds als ‘s ochtends!

Door 's avonds je huid te reinigen verwijder je de invloeden van buitenaf die al de hele dag op je huid zitten, terwijl je in de ochtend de huid ontdoet van het vuil dat de huid tijdens haar nachtelijke herstelperiode zelf naar de oppervlakte heeft gebracht. Wanneer je 
je huid goed reinigt heb je veel minder kans op puistjes, mee-eters en rimpels. Ook kunnen dag- en nachtcrèmes veel beter hun werk doen. Reinigen is dus de boodschap!


Reinigingsdoekjes lijken een makkelijke oplossing, maar deze reinigen enkel oppervlakkig! Reinig bij voorkeur met een milde reinigingsmelk, tonic of olie zoals de ‘Duo Shea Butter Cleansing Oil’ van L’Occitane. Wil je echt grondig reinigen? Dan kan je hiervoor een borsteltje gebruiken: zeer handig en efficiënt! 


Last but not least! 

De huid rond onze ogen is wel 5 keer zo dun en gevoelig als de rest van je huid. Gebruik een aangepast product om je oogmake-up te verwijderen zoals de Rinse-Off Eye Makeup Solvent van Clinique
Gebruik daarna een speciale oogcontour verzorger, het geeft de huid rond je ogen meteen een frissere uitstraling!


Met deze beautytips ben jij in geen tijd klaar voor de lente!