Chasing the sun!It's SUMMER! Tijd voor zalig genieten in de zon: barbecue├źn, zwemmen, zonnebaden...! Voor alle blushers die graag een kleurtje krijgen deze zomer, hebben wij enkele tips voor een langdurige en vooral gezonde bronze!

Scrubben
Wil je een langdurige, bruine teint? Begin dan met een goede scrubbeurt. Dit verwijdert de oude huidcellen en maakt plaats voor de nieuwe om pigment aan te maken. Geen scrubzout of -gel in huis? Wrijf zacht wat suiker over de huid en spoel grondig af. Voor een zachtere aanpak, gebruik een scrubwashandje.
Na het scrubben moet de huid weer intensief worden gehydrateerd met je favoriete body lotion.


Smeren, smeren en nog eens smeren!

Als ik een hoge factor smeer, word ik minder snel bruin.  FABEL!
De zon produceert stralen die in grote hoeveelheden nefast zijn voor de huid. Ze doen de huid niet alleen verbranden, ze zorgen ook voor een versnelling van het verouderingsproces.
Garnier Factor 30 Zonneolie
Daarom is het aan te raden om de huid, zowel lichaam als gezicht, voldoende in te smeren met een hoge beschermingsfactor.
Er zit al een kleine hoeveelheid in onze make-up (check SPF), maar dat is tijdens de zomermaanden zeker niet genoeg! 

Wil je toch je bruiningsproces wat versnellen? Gebruik dan een zonneolie met een hoge factor. De olie boost de pigmenten in je huid en je blijft toch beschermd.

After the sun!

Na een dagje in de zon is het heel belangrijk de huid opnieuw in te smeren. Aftersun bevat aloe vera wat de huid herstelt, voedt en het geeft daarbovenop nog een verkoelend gevoel. Deze stap is cruciaal als je niet wil dat je bruin vervelt!

Voor mensen die liever uit de zon blijven, komt er binnenkort een post over fake tan! 
Have fun in the sun blushers! 

xoxo, Blush